Schoonheid behouden

Restauratie

Schilderijen zijn na het ontstaan onderhevig aan een natuurlijk verouderingsproces, waarbij onder invloed van licht, relatieve vochtigheid en temperatuursschommelingen verval kan optreden. Beschadigingen zijn ook mogelijk door ondeskundig handelen, uitoefenen van mechanische druk en vandalisme.

Een gedetailleerd proces

Zorgvuldig werken, met kennis van zaken en respect voor het origineel staat voorop. Er wordt dan ook uitsluitend gewerkt met reversibele materialen (verwijderbaar) en volgens de ECCO ethische principes. Voordat met de daadwerkelijke conservatie of restauratie wordt begonnen, zal altijd een nauwkeurig onderzoek worden uitgevoerd, onder andere met behulp van UV-licht, Infrarood reflectografie en microscoop (digitaal en analoog)

Van de restauratie wordt een gedetailleerd verslag gemaakt, voorzien van foto’s van vóór, tijdens en ná restauratie. Hierin wordt verantwoording afgelegd over het materiaalgebruik en de gekozen behandelmethoden.

Conserveren of restaureren?

Conservatie en restauratie zijn verschillende begrippen, maar kunnen niet zonder elkaar:

Conservatie; is gericht op het behoud van het origineel en het vertragen van verval en is daarom vaak noodzakelijk. Onder conservering valt bijvoorbeeld het repareren van scheuren, gaten en barsten en het consolideren van de verflaag om verfverlies te voorkomen.

Restauratie; concentreert zich op het verbeteren van de esthetische verschijning. Vaak gaat het om het verwijderen van het oppervlakte vuil, vergeelde vernissen en verkleurde overschilderingen en retouches en om het aanbrengen van nieuwe retouches en een nieuwe vernislaag.

Behandelingen

Enkele voorbeelden van behandelingen van schilderijen:

Vraag vrijblijvend een offerte aan: info@jangerritsen.eu of bel ons: 055-5212376
jan gerritsen inlijst-studio | Perfectie in lijsten
Jan Gerritsen in de studio

Kennismaken?

Bent u geïnteresseerd in onze restauraties? U kunt altijd een afspraak maken voor een geheel vrijblijvende beoordeling van uw schilderij(en). Wij voorzien u graag van een advies.